Cactus

Neked aztán lehet

15 March 2010 (personal ELTE) (1 comment)

Ezt Viki mesélte, de szerintem érdemes ide is.

Az az alaphelyzet, hogy a suli mellett az ELTÉn dolgozik operátorként. Keveset operál, annál többet kell segítenie random ELTÉs oktatóknak akiknek "nem megy a levelezés". Szóval endless fun. Most viszont becsúszott egy jó sztori.

Bölcsészmérnök felhívja telefonon az operátori szolgálatot valami fájással, mondják neki hogy azonosítás végett küldjön egy levelet a benti címéről (ugyanis az SMTP autentikált). Persze, hogy leírja a levélben a jelszavát is. Válaszolnak neki hogy jó, akkor most mielőtt bármi egyéb történik, letiltották a jelszavát mert kiadta, itt meg itt tud ETR-en keresztül újat választani (remélhetőleg az ETR-es hozzáférését még nem adta ki senkinek).

Mivel ez már bőven túl bonyolult volt neki (amúgy én azt is el tudom képzelni, hogy azt hitte, szivatásból tiltották le), bement személyesen az irodába. Ott Viki elmondta neki az alábbi 3 (három) információt:

Különösebben hosszú gondolkodási idő nélkül vágta erre rá az alábbi, azóta nálunk szállóigévé vált mondatot:

Akkor lehet a jelszavam az, hogy "prüntyőke"?


« Unary arithmetics is even slower than you'd expect 
All posts
 Internet-celebritás lettem... »


cooldavee 2010-03-15 16:42:45

OMFG :-))

Idevágó történet: pár évvel ezelőtt egy CIB Bank fiókban akartam regisztrálni az internet bank szolgáltatásukra. Kitöltöttem pár papírt, majd végül a tranzakciós jelszóhoz értünk.

Ez nem a bejelentkezési jelszó, amit egyébként meg lehet, sőt alkalmanként meg is kell változtatni, hanem az a jelszó, amit bármilyen tranzakció elvégzése előtt kell megadni, és amelyet nem lehet megváltoztatni. Szóval a nőci megkért, hogy akkor most írjam le a papírra, a megfelelő helyre az általam választott tranzakciós jelszót. Visszakérdeztem, hogy jól értem-e, tényleg azt akarja, hogy azt a jelszót, amivel a tranzakcióimat fogom engedélyezni, írjam le ide a papírra, ahol egy életen át meglesz nekik, bárki elolvashatja, és pusztán az elkövetkezendő 5 percben legalább hárman fogják megnézni? Mondta, hogy igen, pontosan ezt szeretné.

Nem volt több kérdésem, csak némán sírtam.