Cactus

Pom-pom poporopo-pom

18 November 2010 (personal) (4 comments)

Alapvetően tiszta hülyeség lenne a saját születésnapomról írni, de ebben most volt bőven. Vagy akár olvasható az alábbi úgy is, mint annak a krónikája, hogy mekkora se hall-se lát Dömötör vagyok...

Szóval a sztorinak, amit most elmesélek, a hátterét az adja, hogy Viki is, meg én is baromira elfoglaltak vagyunk mostanában, én a diplomamunkámon dolgozom, ő meg egyetemi beadandókkal meg megtanulnivalókkal küzd. Ezért aztán azt találtuk ki, hogy nagy közös (ő november 15-i) szülinapi cécó helyett koccintunk egyet és két hét múlva meg elmegyünk színházba (már lassan egy éve meg akarjuk nézni a Bárkában a De Sade pennáját).

Aztán szombaton egy kicsit elhúzódott kelés után, úgy egy óra tájt kérdezi Viki, hogy van-e kedvem sétálni egy kicsit. Persze volt, annyira azért nem sűrű a napirend; útközben aztán már az is kiderült, hogy valójában mi most nem csak úgy sétálgatunk, hanem a Daubnerbe megyünk, ugyanis Viki rendelt egy Sacher-tortát. Persze már ennek is tökre örültem, hogy ezt így kifundálta, pedig hol volt még a vége...

Aztán mire hazaértünk a tortával, kitalálta, hogy mi lenne, ha csak este bontanánk ki, mivel akkor a nap megkoronázása lehetne a sok munka után egy kis tortás-szülinapos lazítás. Ez is tök jó ötletnek tűnt, viszont eddigre már nagyon éhes voltam, és el akartam kezdeni összedobni valami meleg ételt. Ekkor jött Viki második váratlan ötlete: este elmehetnénk valahová vacsorázni, a tortát majd megesszük, ha hazajöttünk, így délután együnk szendvicset. Hát persze erre sem kellett sokat győzködnie. Még meg is kérdeztem, hogy van-e valami konkrét ötlete, és előadta, hogy elmehetnénk a Belgába.

Ez sem bizonyult olyan ötletnek, amire nagyon rá kéne engem beszélni. Toltunk pár szendvicset, aztán megkérdeztem, kb. mikor induljunk.

"Háromnegyed hétkor! Úgyértem... őőő.. érjünk oda úgy negyed nyolc körül... mármint... na majd hatkor elkezdek készülődni."

Na valószínűleg én vagyok az egyetlen, aki itt még mindig nem vágta volna, hogy mire megy ki a játék. Nekem meg fel sem tűnt – úgy gondoltam, hogy biztos csak hozzáadott kerek két órát az éppen aktuális időhöz, és úgy jött ki a negyed nyolc.

Aztán szép kényelmesen elkészültünk, és hogy mindketten tudjunk sörözni is, elbuszoztunk. Belépek a Belga Sörözőbe, és mondom a pincérnek, hogy két főre szeretnénk asztalt – de nem foglaltunk. Hát, akkor sajnos nem tudnak asztalt adni. Én már fordultam volna hátra Vikihez, hogy elmondjam neki is a rossz hírt, amikor látom, hogy már mellettem áll, és mondja a pincérnek, hogy a nevemre van foglalva egy asztal.

És a legszebb a dologban, hogy még ennél a pontnál is csak az jutott eszembe, hogy milyen édes, hogy ezekszerint a hátam mögött foglalt magunknak asztalt.

A pincér aztán odavezetett minket a foglalásunkhoz – na és itt döbbentem csak le igazán: egy nagy asztal körül ott ültek a barátaim!

Az történt ugyanis, hogy Viki megszervezte azt az igazi meglepetés-szülinapibulit, ami csak filmeken szokott sikerülni, a valóságban mindig csak ilyen bénaság lesz belőle, hogy valójában már rég kilóg a lóláb, de az ünnepelt úgy tesz, mintha hű meg há meg de meglepődött. Nem így én: alig fogtam fel, hogy most tényleg miattam van itt mindenki!

Aztán volt eszem-iszom, utána a fele társasággal nálunk kötöttünk ki, hatalmas bowlingozás a Wiin (Gabesz bosszantóan megverhetetlennek bizonyult), meg főleg Beatles Rock Band, aminek a mikrofonját úgy igazán csak most üzemeltük be. Az meg igazán nagy kár, hogy most lusta vagyok lefotózni a Zoli által "30th Birthday Edition"-re áthekkelt 300-borítót, mert az is örök emlék lesz. Köszönöm mindenkinek!

Küldjétek el a felvételeket (de ne ide kommentbe!), mert szeretném józanul is megnézni magamat, ahogyan ordítom a mikrofonba, hogy "Don't let me down", miközben Czinő dobol, Gabesz meg problémázik, hogy mennyire más ez a műanyag cucc, mint egy igazi gitár.


« Developing iPhone applications in Haskell — a tutorial 
All posts
 The case for compositional type checking »


cooldavee 2010-11-19 01:34:07

Viki a ninja-lányok legninjábbika! :-)

diamantpeti (http://dpspeti.hu) 2010-11-19 18:50:17

Nekem egyszer sikerult ilyet szerveznem...de en azt hittem, h mar a felenel elrontottam, de utolag kiderult, h a delikvens semmit sem sejtett, sot :D Szerintem Viki is azt hihette a negyed8nal, h na most lebukott... :D

cactus 2010-11-20 11:55:50

Neeem, én csak utólag vagyok ilyen nagyon okos, akkor és ott nem tűnt fel a negyed nyolcas szöveg, csak ahogy rekonstruáltuk az eseményeket, úgy lett visszamenőlegesen vicces.

Coach Outlet (http://www.atcoachoutletsonline.net/) 2012-05-31 12:37:53

The Coach Outlet Online Timeless design in our iconic signature fabric, with a zippered closure and a beautifully lined, spacious interior. Coach Factory offer Classic styling, feminine hardware and embossed leather trim add elegance and refinement. Louis Vuitton Handbags Outlet is well made with two zippered pockets inside and also a pocket on inside for cell phone. Coach Outlet Online offer Coach Anaglyph Decorative Pattern Medium Tote Bags features Signature fabric with leather trim Inside zip, cell phone and multifunction pocket Zip-top closure, fabric lining Handles. Get in touch with prestigious Coach Outlet brand on Coach Signature Bags series. Coach Wallets with different materials and patterns can improve the overall effect of an outfit. The best materials and finest craftsmanship have been applied into them all the time. Coach Factory Outlet show the great love and favor of almost all girls and ladies due to their fashionable design and preferable style. The Louis Vuitton Handbags represents in good quality, fashion and style, but without the haughtiness of other high fashion brand. Coach Tote Bags are extremely popular all around the world, and one of the favorite style bags for many women. More and more Coach Totes Bags from Coach Outlet gradually become the ultimate day-wear bags in the Coach Purses Outlet. Durable 11Coach Anaglyph Decorative Pattern Medium Tote Bags is an excellent bag with good ability which could accommodate all essentials wherever you go. Cheap Coach Handbags are very soft, beautiful and elegant colors, leather with different finishes, attention to details, and a unique sleek turnlock closure that dressed up the whole collection. This is no doubt that they are the must-have this season. In the future, Coach Factory can expect from coach hobo bags to be still refined, featuring vivid accessories and edgy details. Welcome in Coach Outlet Online. Coach Tote Bags are extremely popular all around the world, and one of the favorite style bags for many women. More and more Coach Totes Bags gradually from Coach Outlet Online become the ultimate day-wear bags in the http://www.saleincoachoutlets.com. Tell a Friend. Here you can find the best deals on Coach Signature Bags and others as well in Coach Factory Outlet with the best price! Click here to order!