Contents

Blog tags RSS

Éjjeli áramszünet

16 June 2006 (personal)

Történt múlt héten, hogy éjjel kettőkor elment az áram. Ezt persze jobbesetben átalussza az ember, és legfeljebb annyit vesz észre, hogy reggel villog a mikrón az óra, és új IP-címet kapott a számítógép. Ami alant következik, az annak a leírása, amikor nem lehet átaludni az áramszünetet.

Éjjel kettő óra van, tehát, amikor kb. kétórányi alvás után ritkás, de határozottan szabályos, éles sípolás-sorozatra ébredek. Lassan kitisztult a fejem, rájöttem hogy ez minden bizonnyal a pár napja vásárolt UPS, és azért danol, mert áramszünet van. Nagy nehezen rászánom magamat, hogy felkeljek megnyomni rajta a "nem érdekel ez most!" gombot, persze mihelyst elhallgatott, rögtön kiderült hogy kettőt vettem, átbattyogtam a másik géphez és megnyomtam ezt is. "Kurvaanyád", aztán már feküdtem is vissza.

Az ébrenlét és az álom közötti spektrumnak pont a mérteni közepén voltam, amikor húsz perc múlva egy sűrűbb sípolás rángatott újra ki az ágyból. Igen, merül az UPS. Ekkor már nagyon utálom a világ összes akkumulátor-gyártóját, kinyomom a francba az egészet, persze akkor és ott a franc helyett valami egészen más állt. Valami durvább.

Bizonyára egy friss és üde embernek eszébejutott volna akkormár a másik UPS-t is kikapcsolni, nem megvárni amíg az is lemerül. Öt perccel később a harmadik köröm tehát a másik UPS-hez vezetett. Végre, nincs több, háromnegyed kilencig egyetlen feladatom a Földon az alvás!

...

"OMG a terroristák elvágták a vezetéket!" - véli háromnegyed háromkor a riasztó. Igen, persze hogy sípol a konzolja, ha huzamosabb ideje nem kap áramot...


« Programming by Google 
All entries
 Microsoft Natural Keyboard 4000 »